Erotismul anilor ’20

Alfred Cheney Johnston s-a născut in 8 aprilie 1885 la New York, într-o familie bogată care avea legături cu clasa superioară din New York. În 1903, Johnston a participat la Liga Studenților de Artă din New York, dar a fost transferat la Academia Națională de Design din New York în 1904, unde a studiat și a experimentat fotografia, împreuna cu colegul său Norman Rockwell, cu care a devenit prieteni de-a lungul vieții.

În 1908, Johnston a absolvit Academia și s-a căsătorit cu colega de clasă și pictorița Doris Gernon în 1909. La incurajarea prietenei lor de familie Charles Dana Gibson (creatorul „Gibson Girl”), Johnston a continuat să-și dezvolte abilitățile fotografice.

Johnston a fost invitat să devină un fotograf oficial al Zoliului Ziegfeld de către fondatorul său, Florenz Ziegfeld, în 1916. Ziegfeld și-a promovat producțiile ca „Glorifying the American Girl” și a fost datoria lui Johnston de a capta această viziune în fotografii. Fotografiile lui erau tratate cu fundaluri de tapiserie, perle, șaluri și eșarfe pentru draping.

Prin relația sa cu Ziegfeld, Johnston a devenit, de asemenea, cunoscut pentru portretele sale de vedete de film mut, societatea de clasă superioară, lucrări publicitare, amenajări pentru firmele industriale și companiile de țigări.

Fotografiile lui Johnston au devenit faimoase în întreaga lume și a avut o carieră de succes până la prăbușirea pieței de capital din 1929 și moartea ulterioară a lui Ziegfeld în 1932.

În 1937, Johnston, cu publicațiile Swann, a publicat cartea sa de fotografii nud artistice intitulată „Frumusețea încântătoare”, care a avut doar un succes limitat. Johnston a continuat să lucreze în New York până în 1939, când el și soția sa s-au mutat la Oxford, Connecticut, unde și-au transformat hambarul într-un spațiu de studio. Există puține înregistrări ale lucrării fotografice a lui Johnston în Connecticut, dar el este cunoscut pentru cluburile și asociațiile fotografice unde are o mulțime de prelegeri. Johnston a studiat, de asemenea, fotografie din studioul său în această perioadă.

În anii 1960, Johnston a încercat să-și doneze studioul și lucrările fotografice pentru mai multe organizații din New York și Washington, dar nu a primit prea mult interes în propunere. Johnston a murit în 1971 la Spitalul Griffin din Ansonia, Connecticut. În 2006, a fost publicată cartea ” Jazz Age Beauties: Colecția pierdută a fotografului Ziegfeld Alfred Cheney Johnston ” de Robert Hudovernik.

Astăzi, Johnston este considerat fotograf de vârf al timpului său, pionier al eroticii fotografice. 

 

Reclame

20 de gânduri despre „Erotismul anilor ’20

  1. Când un fotograf, un artist sau un privitor oarecare, admira, imortalizeaza si apreciaza femeia doar prin aspectul si perspectiva aparentelor formelor „erotice”, personal consider ca acea persoana are o perceptie eronata, îngusta, neevoluata, limitata de instinctele simturilor primare, incapabil sa patrunda tainele de dincolo de învelisul materiei, în profunzimea complexitatii sufletului, spiritului, sensibilitatii, gingasiei si frumusetii feminine din toate timpurile .
    Femeia este cel mai frumos si minunat dar, oferit de Creator omului creat dupa chipul si asemanarea Sa însa putini barbati constientizeaza si multumesc lui Dumnezeu pentru acest Dar prin care sa manifestat si se manifesta toata frumusetea si plinatatea IUBIRII, taina paradoxala a creatiei universale, viata si moartea…
    O saptamâna frumoasa, draga Rhéa !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s