Gramatica vieții

„Trăiți la diateza activă, nu pasivă. Gândiți-vă mai mult la ce faceți voi să se întâmple decât la ce vi se intamplă. Trăiți la modul indicativ, nu la modul subjonctiv. Tratați lucrurile așa cum sunt, nu cum ar putea să fie. Trăiți la timpul prezent, înfruntând îndatoririle fără regret pentru trecut sau îngrijorare pentru viitor. Trăiți la persoana întâi, criticați-vă în loc să-i învinuiți pe alții. Trăiți la numărul singular, interesâdu-vă mai mult de aprobarea venită din partea conștiinței voastre decât de aplauzele mulțimii. Iar dacă vreți un verb de conjugat, cel mai bine e să luați verbul a iubi.Osho (Increderea)

Reclame

7 gânduri despre „Gramatica vieții

 1. Osho le zice bine,iar inteligenta remarcabila,cu care a jonglat rastamacind,filozofând,dând forme si întelesuri profunde cuvintelor,a câstigând milioane de adepti si $$$ prin care a dus o viata paradisiaca,profitând din plin de aceasta viata materiala asemeni multor alti învatatori-profeti falsi,dealungul istoriei omenirii.
  Sunt convins ca avea „cheile Împaratiei” însa nu a intrat nici el în ea si i-a împiedicat si pe cei ce dorau sa intre,îndreptândui spre o cale falsa,înselatoare a reîncarnarii … 🙂

  Apreciază

  • Respect poziția în care te afli, Iosif. Așa cum o respect pe cea în care s-a aflat Osho la un moment dat. Dar n-aș putea spune niciodată cu atâta convingere, nici despre tine nici despre el, nici că dețineți cheile împărăției, nici că veți rata cumva intrarea dincolo de ușile ei …
   Mulțumesc!

   Apreciat de 1 persoană

   • Îti multumesc si eu si-mi cer scuze pentru erorile în scrirs. Nu am nimic împotruva lui Osho sau altor învataori,(inteligent) doar mi-am exprimat punctul de vedere cu privire la credintele ocultismului oriental prin care se induce credinta în reîcarnarea repetitiva a sufletului,pe care personal o consider o piedica în evolutia spirituala a fiintei absolute,o sablonare limitata a perceptiei la perpetuarea existentei materiei primare relative imperfecte (carnale) care nu poate mosteni Împaratia cerului.
    „Carnea si sângele nu pot sa mosteneasca Împaratia lui Dumnezeu…”
    Un week end minunat si binecuvântat.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s