Spovedanie (10)

„Deodată uiți, uiți că nu vrei ceva de la lume și nu ai așteptări de la ea, iar asta te tulbură, te tensionează teribil. Emoțiile tale devin dureroase, apăsătoare, ca niște pietre de moară. Parcă depinzi de toată lumea, parcă nimeni și nimic nu e în ordinea firească a existenței, te simți renegat, respins, nedorit, singur, nespus de singur, simți că durerea te sfâșie, poate, și nu ai nici o poartă de ieșire. O, asta-i tensiunea așteptărilor orientate greșit! E tensiunea care-ți spune să încetezi să aștepți de afară, dar să-ți amintești ce vrei tu. Lasă-i pe ceilalți să-și facă lumea lor. Unul ți se împotrivește, altul te detestă, altul te ignoră, unul te lovește, altul te invidiază, altul e gelos pe tine: lasă-i pe toți să simtă ce pot ei să simtă, să facă ce pot ei să facă, dă-le voie să existe, să fie. Existența e un loc larg, încape lumea întreagă în ea. Dacă ei nu te lasă pe tine, dă-le voie: s-ar putea ca ei, intuitiv, să te conducă spre lumină, spre destinul tău, spre rostul tău. Pentru ca tu să crești în interior, acolo unde contează ce faci, ce ești și cum simți, pentru ca tu să trăiești sentimentul iubirii și al bucuriei Sinelui tău, e nevoie să te detașezi de așteptări. Să mergi pe calea ta e nevoie ca uneori să apară obstacole. Nu te încrâncena, nu te întrista, nu privi spre ușile ferecate, nu sta prea mult timp acolo unde nu ești primit, nu ești dorit, nu ești invitat. Amintește-ți ce ți-a spus Isus: ștergeți picioarele de praf când pleci din casa în care nu ești bine primit. Nici măcar praful acelei case să nu fie pe tălpile tale și asta pentru că ospitalitatea și bunăvoința sunt legile cheie ale existenței.

Nu toate drumurile sunt închise: existența are o mie de poteci secrete. Caută cu inima, cu mintea, caută cu visele, cu imaginația, cu toată ființa ta. În spațiul subtil, în spațiul energetic al existenței, există mii și mii de căi: nu e doar aceea blocată, nu e doar aceea pe care ești oprit. Emoțiile tale negative nu-ți sunt de folos: ele sunt adevăratul tău obstacol, din pricina lor nu vezi frumusețea și fantasticul căii tale. Renunță să te împotrivești, să-i reziști vieții: curgi pe unde-i spațiul liber pentru ca tu să te simți liber și minunat, cum ești deja! Nu căuta aprobare din afară: dacă vine, vine: dacă nu vine, nu vine. Nu căuta să-ți spună alții cine ești tu.

Vrei să-ți spună altcineva că ești bun? Vrei să-ți confirme altcineva că ești talentat? Vrei ca altcineva să creadă că ești special? Vrei să știe cu precizie un alt om cine ești ești? Cât ești de frumos în mintea ta, în inima mea, cât de măreață e ființa ta? Cum se poate să știe un alt om adevărul despre tine? Cum se poate ca tu însuți să știi adevărul despre tine de vreme ce crezi că altcineva îl știe? Tu ești singurul care se simte pe sine în mod real, tu ești acela ce se cunoaște pe sine în mod real, tu știi cum sunt gândurile tale, cât de frumos e sufletul tău, tu știi sigur cum și cine ești. Atunci, cum se face că aștepți să știe altcineva, să spună altcineva, să te iubească altcineva, să te înțeleagă altcineva? Înțelege-te singur pe tine, du-te în interiorul tău, fii cinstit sută la sută, privește-te ca într-o oglindă uriașă și fii cel ce ești. Fii tu, ai curajul să fii, ai curajul să te vezi cinstit și lasă-i pe ceilalți să te vadă cum pot ei. Unii te vor iubi, alții te vor urî, unii te vor vedea deștept, frumos și bun, iar alții dimpotrivă: vor crede că nu e nimic de capul tău. Aceste lucruri se întâmplă pentru că trăim pe diferite nivele de conștiință, pentru că nivelul de conștiință determină percepția, iar aceasta înseamnă că lumea lăuntrică ia forma conștiinței în care se mișcă ființa. Din pricina aceasta contează în mod real cine ești tu. Contează să fii sigur pe tine. Contează să te cunoști și, dacă nu te placi, dacă te vezi slab sau fără putere, corectează-te. Dacă nu ești destul de frumos și știi aceasta, nu te mai poate supăra percepția celui ce te vede urât. Dacă nu ești destul de iubitor, nu te mai poate deziluziona cineva care-ți spune că nu iubești. Acceptă-te cum ești sau schimbă-te dacă te vrei să fii diferit. Dar nu mai aștepta să te perceapă alții cum ai vrea să fii, căci din pricina aceasta suferi, iar emoțiile de suferință te țin legat de dorințe, de lumea pe care o chemi – în mod absurd – să te vadă cum ai vrea tu să fii. Privește-te pe tine cu toată claritatea și schimbă ce nu-ți place, apoi lasă lumea să vadă ce-o putea ea să vadă. Tu ești tu: tu ești victorios și puternic doar atunci când știi sută la sută cine și ce ești, ce poți și ce nu poți, ce simți și ce trăiești în interiorul tău. Fără să știi cine ești tu, lumea are putere asupra ta. Lumea îți crează o imagine a ta, dar e o imagine precum castelul de nisip. Azi e înalt și frumos, mâine se dărâmă. Când îi împlinești dorințele lumii, ea te iubește. Când nu mai poți să faci un lucru sau altul pentru ea, lumea te părăsește, te ignoră, stă deoparte, se orientează acolo unde are ceva de câștigat.

Nu-ți lăsa viața pe mâinile lumii: fii tu, află cine ești și stai drept, orice ar fi. Fii liniștit cu tine și în tine: dincolo de lumea care vine și pleacă, dincolo de lumea care apare și dispare, e un câmp al iubirii, e o putere vie, luminoasă, care te cunoaște și te iubește cum ești. Ai nevoie doar să te ridici pe vârfuri, să insiști puțin, să iubești și să te iubești pentru ca brațele nevăzute ale acestei iubiri să te cuprindă, să te învăluie și să te ducă…în adevăr. În adevărul acesta, totul e numai iubire. În adevărul acesta, tu ești o ființă spectaculoasă, minunată, iubită și frumoasă. Caut-o pe aceasta, pe ființa aceasta pe care îngerii și Dumnezeu însuși o îmbrățișează permanent. Tu trebuie doar să devii conștient de aceasta!”  Maria Timuc

Am parcurs acest text cu sufletul la gura și inima făcuta ghem….

Vezi cât e de ciudata mintea omului? Face click din cel mai neînsemnat amănunt și -ți readuce din urma discuții, gesturi, mirosuri, emoții, priviri … Toate intacte. Când te aștepți mai puțin!

(Mi-am reamintit – de pilda – nebunia ce năvălea peste noi, ori de câte ori ma apucau pe mine întrebările. Si mi -am reamintit  cuvintele tale ce venea înspre mine, aproape identic de fiecare data când ma apucau dandanalele)

„Ești singura în măsură sa-ți judeci faptele!”

„Crezi ca va știi cineva – altcineva – sa simtă cu inima ta asa cum le simți tu pe toate?”

„Crezi ca vor putea vreodată sa plângă și sa rada în locul tău?”

” … Niciodată, Soare… „

Vei rămâne etern –  pentru mine – cea mai de calitate ființă ce mi-a traversat vreodată Cerul. Mulțumesc …

Anunțuri

13 gânduri despre „Spovedanie (10)

 1. Rhea, dragă, cum ai contrazis tu tot citatul ăsta minunat, prin afirmația de la sfârşit. Nu spunea el că nu-i nevoie să te raportezi, să apleci urechea, să te complaci in părerile celorlalți, ci să-ți faci lumea ta cu, şi în interiorul tău? Păi era vorba doar despre impresiile negative? Dacă-ți se spune de bine, e cu totul altceva? (” de bine” însemnând ceea ce vrei să auzi). Dacă-ți aduce cineva o critică e de ignorat, pricep.
  Eu in schimb cred că tocmai critica te face un pic mai atent, mai aplecat spre tine. Mai degrabă te vei cunoşte in urma ei, decât în urma unor eterne aplauze. Părerea mea.
  Apoi, „cel mai de calitate” om nu există, conform tot citatului. Există oameni. Îndemnați, tot conform lui, al citatului, să-şi trăiasca viața in interior. Dacă şi-o trăiesc în interior cum ajung ceilalți să-i numească ” cei mai”, devreme ce n-au lasat nimic la vedere?

  Apreciază

  • In primul rând, textul asta nu ne interzice pe niciunde sa ne placa anumiți oameni, ci ne învață cam cum ar trebui sa privim înspre noi înșine. Ești de-acord – sper – ca nu-i putem adora pe toți. Nici n-am avea cum.
   Știi foarte bine ca eu cred în partea frumoasa a fiecăruia și mai știi ca nu – i urăsc nici pe unii nici pe alții, cu adevărat. Sunt conștientă de frumusețea fiecăruia în parte. Si mai cred ca toți – fără nicio excepție – păstrăm în noi fărâma de bine, de pace, de drag și de dor.
   Chiar și asa, Lu, nu-i pot adora pe toți. Pot afirma ca sunt frumoși și buni, dar de-a lungul existentei mele terestre vin în contact doar cu vreo câțiva, în adevăratul sens al cuvântului. Pe ăștia – putini – ajung sa ii cunosc interacționând direct cu ei. Fiecare în parte având un rol sau altul în viata mea. Unii îmi sunt părinți, alții îmi sunt frați, alții îmi sunt amici, alții îmi sunt prieteni, iar alții …. îmi sunt părți nedezlipite ale inimii.
   Asta nu înseamnă ca nu mai știu cine sunt, ce pot, cât pot și pana unde ma pot urca visele. Asta nu înseamnă ca iubindu-i mai mult pe alții ii desconsider pe ceilalți. Asta nu înseamnă ca au decăzut în ochii mei … ori în ochii altora. Înseamnă doar ca eu nu-i știu, n-am avut ocazia sa-i lipesc de suflet și astfel n-am avut șansa sa-i ador. Dar … ăștia alții, sunt adorați la rândul lor de alți oameni. Cam asa funcționează viata. In opinia mea, sigur.
   In al doilea rând, ajungi sa iubești/adori pe unul ori pe altul din cei putini, nu datorita aplauzelor, cuvintelor frumoase, îmbrățișărilor, plimbărilor sub clar de luna ori miilor de pupici tatuați pe chip ori pe suflet. Te trezești iubindu-i, fără sa înțelegi de ce, de unde, pana când. Nu-i asa?

   Apreciază

 2. Nu cred în teorii,religii,filozofii si relativitate,
  si nici în raze de lumina,amestecate cu abis.
  În „Soare” e Lumina Suprema,nu e noapte,
  EL locueste-n întuneric si lumineaza pâna-n Paradis ! 🙂

  Apreciază

 3. P.S. Scrierile si zicerile citate în articol,sunt aparent, pline de iubire,însa e o iubire limitata de religiozitate si stiintele oculte,o iubire conditionata de sistemul de nonvalori ale acestei lumi decazute din „har”,( darul nemeritat oferit de Dumnezeu prin jertfa lui Hristos tuturor celor ce-L accepta pe EL în ei) lipsite de puterea „ungerii” Duhului Sfânt a lui Dumnezeu !

  Nu este o critica,ci o observatie personala,ascultând-o pe aceasta femeie în discursurile sale de pe You tube.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s