Speaking heart

10262261_1520320794857593_2997972348090734575_n

“Pe fiecare om de pe faţa Pămîntului îl aşteap­tă o comoară undeva”, îi spuse inima. Noi, inimile, obişnuim să vorbim puţin despre aceste comori pentru că atunci oamenii nu mai vor să le găseas­că. Vorbim despre ele numai copiilor. Apoi lăsăm viaţa să-l îndrepte pe fiecare spre destinul său. Dar, din nefericire, puţini urmează drumul care le este trasat, adică drumul Legendei Personale şi al feri­cirii. Ei cred că lumea este un lucru ameninţător, şi de aceea lumea chiar devine ameninţătoare.

“Şi atunci noi, inimile, vorbim din ce în ce mai încet, dar nu tăcem niciodată. Şi evităm ca vorbele noastre să fie auzite: nu vrem ca oamenii să sufere pentru că nu şi-au urmat inimile.”

― De ce inimile nu spun oamenilor că trebuie să-şi urmeze visele? îl întrebă flăcăul pe Alchimist.

― Pentru că, în cazul acesta, inima suferă cel mai mult. Iar inimilor nu le place să sufere.

Începînd din ziua aceea, flăcăul şi-a ascultat inima. I-a cerut să nu-l mai părăsească niciodată. I-a cerut ca, atunci cînd se depărta de visele lui, inima să-i bubuie în piept şi să-i dea semnalul de alarmă. Flăcăul a jurat că de cîte ori va auzi acest semnal, avea să-l asculte.

fragment – Alchimistul – P. Coelho

Urmează-ti calea!

Deschide bine ochii!

Asculta ce spune inima ta, pentru ca nimeni altcineva nu-ti va vorbi cu mai multa sinceritate, decât ea! Da-ti silința sa înțelegi fiecare semn pe care ti-l va scoate in cale.

Privește lumea drept in ochi!

Nu-ti întoarce capul după stafii, nu încerca sa-ti amintești lucruri  pe care le-au spus alții, nu încerca sa-ti amintești situații prin care au trecut ceilalți pentru a găsi soluții.

Nu uita! Nimeni nu știe mai bine și nimeni nu cunoaște mai bine situațiile prin care ești nevoit sa treci, decât numai inima ta!

Anunțuri

4 gânduri despre „Speaking heart

  1. Sună frumos, atrăgător, înbătător chiar, dar acestea sunt consecințe ale unor stări , sunt urmarea unui process profund al CONȘTIENTIZĂRII. Nu încurajez visele, ele plecă de la dorințe, de la idealuri, de la frustrări, care vor genera alte și alte dorinșe sau frustrări…Nu există o cale trasată dinainte. Calea ți-o trasezi clipă se clipă TU. Ideea unui destin implacabil este paralizantă. Inima de una singură o ia razna, cum razna o ia rațiunea sau energia sexuală lăsate de ”capul” lor. A le echilibra necesită un proces extrem de atent, este o adevărată artă a descoperirii de SINE. A ne avânta și a ne arunca în gol, oricât de seducător ar fi gestul lui Icar…finalul nu este de dorit.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s