Rhea

smoke_ballet_dancer_manipulation_by_designertheo-d4pwgdn

Rhea fumează!

O face demult și o face cu multa plăcere! Evident ca e conștienta ca dăunează grav sănătății dar își asuma acest risc!

E conștienta ca majoritatea nefumătorilor considera acest fapt un lucru degustător – dar ei pur și simplu nu-i pasa!

Nu-i pasa nici ca „fumul” miroase și nici ca unei „doamne” nu-i sade bine cu țigara in coltul buzelor …

Ramane totuși o ființa normala, cu bun simt, cu o oarecare inteligenta, educata … chiar dacă fumează! Si le înțelege pe toate. Înțelege ca nimeni nu e obligat sa inhaleze fumul ei de țigara, motiv pentru care i s-ar părea normal sa aibă un loc unde sa -și poată desfășura „viciul” in voie, fără a fi judecata, arata cu degetul, amendata …”vorbita” atât de mult in ultima vreme …

Rhea fumează!

Cu toate astea, n-ai dreptul sa o privești ca pe cel mai periculos om de pe planeta! Ca și cum „fumatul” ar putea declanșa cumva – cine știe cum – sfârșitul lumii!

Viciu – definiție – ”  Pornire nestăpânită și statornică spre rău,apucătură rea, patimă; desfrâu, dezmăț, destrăbălare.” 

Daca fumatul e in stare sa facă totuși acest lucru, atunci cu siguranța și alcoolul, și consumul excesiv de zahar, sare ori grăsimi, și drogurile, dependenta de sex, jocurile de noroc, obezitatea … toate astea si multe altele sunt capabile cam de aceeași isparava! Nu-i asa?!

Suntem adulți și suntem capabili sa ne asumam consecințele propriilor decizii! Fie ca fumam, consumam alcool, pescuim, mâncam in exces, mințim, înșelam, colecționam timbre, stam ore in sir in fata calculatorului … avem vicii!

Rhea fumează!

Si o face cu plăcere! Conștienta de orice risc!

N-are nevoie de teoriile nimănui … ar putea găsi – cu siguranță – și de una singura, N metode care ar putea sa o ajute sa renunțe la acest viciu!

Totuși … Nu vrea! Fumează – și nimeni nu are dreptul sa o considere o „diavoliță” numai pentru ca îndrăznește sa tina cu dintii de-un moft!

Rhea fumează!

Si considera ca fumătorii nu sunt cei mai rai oameni de pe planeta!

Ar trebui sa știi și tu, draga nefumatorule!

Ai dreptul sa urăști păcatul dar n-ai nici un drept sa urăști păcătosul! 😛

Iar înainte de a mai judeca pe cineva, amintești ca sunt mii, zeci de mii de oameni talentați, împrăștiați all over the world, oameni pe care tu ii admiri, ii idolatrizezi, le urmezi exemplele întocmai – si totusi au acest viciu! Fumeaza! 😛

Reclame

81 de gânduri despre „Rhea

 1. Ce-mi place ce ai scris..m-ai amuzat putin! Si ai perfecta dreptate..Eu sunt nefumatoare, fumez ocazional cate o tigara sau un trabuc..insa ii ador pe cei care fumeaza, am observat ca sunt mult mai plini de viata, mai cool, mai oameni..:D Nefumatorii sunt cam ciufuti/stresati, sunt un fel de oameni NF, asa cum imi place mie sa zic..

  Apreciat de 4 persoane

  • Iosif, „dear”, dar nu te mai opreşti din judecat!
   Cum că restul omenirii nu cunoaşte Cuvântul Domnului, că noi, restul, nu mergem pe Calea cea dreaptă, că… capii bisericii şi ai politicii fac şi desfac în lumea asta totul, că nu iubim pe cine trebuie, nici cât trebuie, nici pentru ce trebuie, că, de exemplu, ai fost izgonit de pe bloguri şi asta înseamnă că unii nu acceptă Cuvântul Domnului şi prezenţa Fiului său Isus…Că…
   (Între noi fie vorba, eu cred că prezenta lui Isus, nu trebuie să se „consume” pe bloguri).
   Dar tu spune în continuare, ai un farmec aparte, cu toată amestecătura asta de atitudini, înţelegeri, cunoştinţe sfinte printre cele lumesti, ordinare.
   Şi să nu -mi dai notă, te rog. Ar fi sub orice închipuire de mică şi îmi este teamă că nu aş suporta să mă văd atât de slab „cotată”.

   Apreciat de 1 persoană

   • Draga…”Lu”. Daca te-ai simtit si te mai simti frustrat(a),din pricina com.mele;nu pot decât sa te compatimesc.Faptul ca ti-e rusine de Numele,Hristos Isus,nu e probleme mea,si consider ca m-am comportat onest incetînd comentariile pe blogul tau personal sinu numai.Voi bloggerii,aveti butonul cenzurii la dispozitie,iar com mele pot fi neantizate facile,cum dealtfel au fost multe altele,însa indiferent cine esti si care-ti sunt scopurile,n-ai sa reusesti sa împiedici activitatea mea în lupta pentru marturisirea ADEVARULUI CUVÂNTULUI ,REVELAT ÎN TRUPUL LUI HRISTOS ISUS.
    Ce pot sa fac pentru tine,e doar sa mijlocesc la TATAL meu,rugându-L sa nu-ti tina în seama sentimentele reprobabile,si sa te lumineze cu întelepciunea (de sus).
    Fii binecuvântata,si iertata.

    Apreciază

    • Dragă „Iosif”. Mulţumesc pentru compătimire. Te asigur însă, că nu vei ajunge niciodată să fii în măsură să mă compătimeşti. Fiindcă nu ştii cu adevărat, nimic despre mine. Te mai asigur că nimic din ce am făcut, ce am trăit până acum, nu te îndreptăţeşte să mă compătimeşti. Dimpotrivă. Sunt un om demn de toata admiratia. Dar fiindca nu ai de unde sti, voi trece peste. Şi oricum nu mă pasionează să mă admire cineva. Sunt un om modest, aşa cum place lui Dumnezeu.
     Nu-mi este ruşine de nimic. Nici de mine, nici de Isus. Nu am niciun motiv–nici într-un caz, nici în celălalt. Eu nu am făcut lucruri reprobabile. Despre Isus ce să zic…
     Poti duce orice lupta vrei. Dar de ce simti ca trebuie sa te lupti cu noi? Asta nu înţeleg eu… Nu s-a declarat pe nicăieri că am fi atei. Ai văzut pe blogul meu ceva scris în sensul ăsta? Văd că îl vizitezi zilnic, de mai multe ori chiar.
     Sunt, cum spuneam, un om bun. Foarte bun. Dincolo de înţelegerea ta. Profund corect. Şi sincer. Prea, după cum văd… „Scopurile ” mele care ar putea fi Iosif „dear”? Te asigur că nu am scopuri ascunse. Cam tot ce am gândit am spus direct. Este un defect de -al meu. Aşa îl consideră mulţi. Dar este o calitate să ştii, să ai curajul să -ţi asumi convingerile si să nu te dai după cireş, fiindcă vei fi văzut prost în societate. Ştii…eu am cam trecut de faza asta cu societatea. Nu este treaba mea ce gândesc alţii despre mine.
     Despre ce „am” cu tine am spus de mai multe ori. Nu este cazul să repet. Devine obositor. Şi inutil. Te prefaci că nu observi, că nu înţelegi.
     Dacă îmi dai voie, îţi voi da un sfat. Din inimă şi cu toată plăcerea. Dezinteresat. Şi gratuit. WordPress este soluţia cea mai bună pentru tine. Platforma asta suportă orice gogomănie de a noastră. Atunci cu siguranţă îţi va suporta şi ţie gândurile, ideile, care sunt, recunosc, frumoase şi nobile, doar că nu prea ştii să le pui în contextul potrivit…. Nu eşti primul şi desigur nici singurul care iubeste Divinitatea. Poţi liniştit să scrii acolo despre asta. Astfel, vei strânge în jurul tău oameni cu aceleaşi preocupări.
     Te asigur că şi eu cred în Dumnezeu, Isus, Divinitate, Puteri Superioare, doar că am alt mod de a înţelege cum trebuie să mă comport în cazul ăsta. Pe undeva prin ceea ce am mai citit şi eu, se spune…”NU LUAŢI NUMELE DOMNULUI IN DEŞERT” Vezi– asta mi se pare că faci tu. Fără supărare. Am mai spus cu alte cuvinte şi altădată, dar tu nu vrei să iei în seamă. Well – It’s not my problem!
     Roagă-te Iosif şi pentru mine la Tatăl Nostru(cred că nu consideri că este doar al tău), dar să ştii că Dumnezeu mă iubeşte pe mine. Nu ştii tu cât! Şi nu-ţi voi spune, fiindcă nu meriţi. Îi iei -aşa cum spuneam- Numele în deşert. Păcat…
     Consider că am putea înţelege că ne-am spus cam totul. Devine cum spuneam–obositor. Şi nu te lupta cu mine. Sunt fixă în „gogomăniile” mele. Şi ştii de ce? Fiindcă sunt multe lucrurile pe care le înţeleg. Am oarece cultură din toate zonele folositoare petrecerii unei vieţi decente şi de bun simţ. Şi nu mă las uşor convinsă. Nu de cei care amestecă lucrurile. Şi tu asta faci. Nu convingi prin modul în care expui Cuvântul, Povaţa, Învăţătura Domnului.

     Apreciază

    • Ce să spun, Iosif? Îmi pare sincer rău, pentru rănile sufleteşti pe care ţi le-au pricinuit cuvintele mele. Eu, recunosc, nu m-am lăsat afectată de cele cuvinte pe care mi le-ai adresat.(şi o fi şi din cauză că nu fumez şi în cazul ăsta nu aveam cum să mă redresez)….Oi fi tu mai sensibil, cine ştie…Pot să sper că ţi-ai revenit? Te rog, fă un efort. Altfel mă voi considera vinovată. Nu este un sentiment prea plăcut…

     Apreciază

     • Era cât pe ce sa-mi calc cuvântul,sa-mi cer scuz pe blogul tau,simtindu-ma oarecum,vinovat,însa am ezitat,iar acum ma bucur sa aflu ca nu-mi porti pica.În ce ma priveste,personal nu ma pot supara pe absolut nici unul din semenii mei,si n-am intentia sa-ti dovedes tie acest fapt,cu atât mai putin aici pe bloguri,în labirintul „mascatilor”,care în spatele cuvintelor elegante,elevate,(uneori) ascund scopuri doar de ei stiute si de Dumnezeu. Daca eu, „iau Numele Domnului în desert”,e problema mea personala,si eu voi da socoteala Facatorului,si fiecare în parte îsi asuma responsabilitatea pentru faptele sale.Tu n-ai de unde sa cunosti sufletul meu,cu atât mai putin relatia mea personala cu Dumnezeu,de aceea ,nu consider ca esti în masura sa apreciezi,sa judeci pozitia mea sau a altora în raport cu EL. Dumnezeu,trecându-ma prin scoala vietii,m-a învatat,sa nu ma încred în om,oricine ar fi el,iar dupa o perioada de peste cinzeci de ani ,în care EL m-a prelucrat dupa voia SA,mi-a revelat IUBIREA LUI eterna,de care ma bucur,în intimitatea „odaitei de sus”,doar eu cu prietenul meu ADEVARAT,HRISTOS ISUS,iar aceasta bucurie,ti-o ofer cu drag si tie.
      Fii binecuvântat(a)

      Apreciază

      • Bravo, Iosif.
       Ce mascaţi Iosif? Ce scopuri ascunse?? Ce cuvinte elegante, elevate? Eu nu vorbesc altfel decât în cuvinte pe care le înţeleg. Sunt simple, clare şi mai ales la subiect. Nu folosesc figuri de stil. Nu mi se potrivesc. Nu-mi plac „extorsiunile”.
       Dacă eu nu cunosc relaţia ta cu Dumnezeu, tu de ce o cunoşti pe a mea? Văd că spui într-una cât de rătăcită sunt. Cum refuz Cuvântul Domnului. Dar nu asta refuz, ci felul tău amestecat de al impune. Ce să fac? Am gândire proprie. Şi felul meu de a pricepe unele lucruri, diferă de al altora. Ştii de ce? Fiindcă şi eu am fost la şcoala vieţii….

       Apreciază

     • P.S.Iar daca-ti place „partasia” cu EL,sunt convins ca esti un om fericit,cel putin asta va doresc din toata inima ,tuturor.
      „Ferice va fi de voi,cînd din pricina Mea,oamenii va vor ocarî,va vor prigoni si vor spune tot felul de lucruri rele si neadevarate împotriva voastra!
      Bucurati-va si veseliti-va,caci rasplata voastra este mare în ceruri;…”

      Apreciază

 2. Cel mai mult ne iubim si ne intelegem atunci cand avem vicii. Dar- doar pe noi. Orice viciu am avea, vom considera că al nostru nu este viciu, ci doar o decizie personală, faţă de care, am ruga pe ceilalţi, să nu se împiedice. Ba chiar îi şi somăm să stea cât mai colo…Să nu se bage.
  Cand vine vorba despre viciul altuia, care nu este similar cu al nostru (că deh –corb la corb nu-şi scoate ochii), ni se pare ca acel cineva este ori bolnav, ori needucat, ori si mai grav–un ins rau, certat cu legea, cu morala.
  Aşa se văd lucrurile din …avion. Întotdeauna mai clar. Eu stau mereu în avion…
  Şi am fost fumătoare. Deci nu este o critică. Am vrut doar să punctez că şi alţii au dreptul la vicii. Şi nu, niciodată–indiferent de ceea ce declarăm public–nu admitem viciile , apucăturile , plăcerile altora. Ni se par deplasate, neîntâmplate la momentul potrivit, total inutile, vulgare, de toată jena. Ceva ce se poate evita .Sau si mai clar ceva ce trebuie evitat. Categoric. Fără urmă de îndoială. Şi ne jurăm cu toată convingerea că pe un astfel de drum nu vom apuca niciodată…Atunci cum rămâne cu înţelegerea sau măcar toleranţa pe care o cerem celorlalţi vizavi de „patimile” noastre?

  Apreciat de 3 persoane

  • Da… asa este! Orice viciu am avea – si oricat de mic ori de mare ar fi el – evident ca al nostru, in comparatie cu toti ceilalti ar fi cel mai mic! E ceva normal! Se numeste „autoaparare” … sau camuflaj … sau cum io mai spune!
   Accept orice viciu – cata vreme si ceilalti il accepta pe al meu!
   N-am avut intentii ascunse, cu atat mai mult de a acuza sau de a „mari” in comparatie cu fumatul, celelalte vicii – dar am tinut mortis sa spun ca nu sunt fumatorii cei mai „rai” sau nu e doar fumatul ceva de care e musai frate sa fugi ca de ciuma! 😛

   Apreciat de 1 persoană

   • Mie îmi plac oamenii cu vicii de astea inofensive…Pentru ăsta al tău, cred că este bună masca de gaze pentru cei ce nu suportă mirosul de Kent ori Pall Mall. Dacă se mai fuma Carpaţi, Mărăşeşti ori Naţionale? direct la zdup vă băga, clasa socială superioară prin comportament şi atitudine „verde”.
    Mare noroc aveţi cu atâta toleranţă…Încă sunteti liberi şi independenţi în casele voastre…Să ziceţi „săru’ mâna, coane!” şi să nu mai protestaţi inutil. Vi s-a lăsat dreptul la viaţă.

    Apreciat de 2 persoane

 3. Nicee :)) foarte adevărat și foarte bine pusă problema. Sincer, consider consumul de alcool un viciu mult mai rău decât fumatul, i mean, poți fuma într-una fără să simți nevoia să dai în cap cuiva, cât despre băut, nu pot spune același lucru.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Pam-pam și acestea fiind spuse pot afirma: „mie chiar îmi place ceea ce ai scris!” 😊 Urăsc țigara, dar nu fumătorii. E o mică mare diferență, nu?

  Te îmbrățișez, Rhea dragă. (:

  Apreciat de 2 persoane

 5. Foarte tare articolul! Sunt nf (am încercat o dată) și cu toate astea nu am nimic împotriva fumătorilor sau a viciului în sine. Cum este țigara pentru tine, dragă Rhea, așa este cafeaua pentru mine. Nu e nicio diferență! Până la urmă viața e doar una și de ce am trăi-o în umbra unor idei preconcepute sau părerea celorlalți! 😘

  Apreciat de 2 persoane

 6. Şi Lisandru a fumat. Acum a trecut la ţigară electronică. Şi are nostalgiile fumătorului de cursă lungă. Cafeaua nu va mai avea niciodată un gust aparte fără o ţigară normală. 🙂 Ceea ce duce la concluzia/mărturisirea că, măcar din când în când, aprind o ţigară. Sau două.

  Apreciat de 1 persoană

 7. Am toată compasiunea față de inconștiență, de orice natură ar fi ea. În fond este vorba despre semenii de-al mei, iar afirmația că nu-mi pasă ce face fiecare cu TEMPLUL său și in TEMPLUL său, nu rezistă. Îmi pasă, cu siguranță că într-o mai mare măsură decât făptuitorului. Nu îmi este teamă de fumul ce-l împrăștie în jurul său cu generozitate, dar TEMPLUL este al sufletului, iar acesta este un BUN COMUN, Universal. Și îmi pasă. A argumenta fumatul sau împotriva fumatului este la fel de lipsit de sens, deoarece inconștiența nu se argumentează, este o irealitate, este refuzul normalității.

  Apreciază

 8. Epigrame la subiect: 🙂
  Unor fumători care preferă… alt sport

  Trag unii din ţigară cu mult foc –
  Un viciu vechi pe care-l mai accept,
  Dar, fumător – nefumător, deloc
  N-accept pe cei ce azi ne trag în piept.
  (Nicolae Rotaru)

  Puterea dragostei

  Fuma prea mult, dar pentru ea
  Chiar şi la viciu-a renunţat:
  Când eşti îndrăgostit lulea,
  Te laşi atunci şi de fumat.
  (George Petrone)

  Toate cele bune !

  Apreciat de 1 persoană

  • ” Mortilor
   Li se pare vesnicia
   Mai lunga,
   Fiindca nu li se da voie
   Sa fumeze.

   Noi, acestia mai vii,
   fumam,
   Ne aprindem unul de la altul
   Cate-o tigara,
   Slobozind pe nas cate-un ” multumesc”,
   Inecat de fum.

   O tigara cand ne nastem,
   Una cand mergem la scoala,
   Alta cand ne casatorim:
   O tigara pentru ca ploua,
   Si pentru ca nu ploua,
   Alta tigara….

   Si uite-asa,
   Cu un tutun ieftin,
   Nici nu sti
   Cand ti-a trecut
   Soarta!”

   Marin Sorescu – Tutun

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s