Ne privam de lumina, de aer, de viata!

3d4eb2331a7ed096282bc41fccbcb90b-d6rw4bq

Oricât de multe calități am avea, lumea privește îndelung strict la defectele noastre! Nu-i asa?!  Si oricât de mare ne-ar fi strădania, tot n-am reuși sa mulțumim pe toata lumea! De fapt, de cele mai multe ori nu reușim sa ne mulțumim nici pe noi înșine! Pentru ca …

… ne croșetăm o lume cu pretenții ce cresc constant, micșorându-ne cu fiecare clipa! Abandonam ceea ce suntem și ne prostim în spatele unor măști ce ne deformează ca întreg, ce ne spulbera cât colo sufletele și ne împiedică sa formam un puzzle perfect cu tot ce ne înconjoară!

Ne privam de lumina, de aer, de viata!

Aplecam nu doar capul, ci întreaga ființă unui TOT imperfect, ireal și trist!

Acceptam sabia și ….. oglindirea supunerii noastre!

( o supunere total eronata )

Privim încrucișat orice îndrăzneală de-a încălca limita bunului mers al lucrurilor!

( un bun închipuit de o mana de oameni ce se cred atotputernici )

Refuzam cu vehementa sa răsturnăm fortăreața ce ne tine prizonieri într-o lume plina de erori! O lume ce ne împiedică sa credem dincolo de ceea ce putem cuprinde cu privirea! Îmbrățișăm încătușarea și ne lăudăm ca suntem ființe libere!

Halal libertate!

Trăim o inchiziție moderna, menita sa ne rupă în bucatele sufletul, fără sa ripostam!

Suntem sclavii unui imperiu cel puțin trist!

Reclame

21 de gânduri despre „Ne privam de lumina, de aer, de viata!

 1. Suntem sclavi cu corpul căci sufletul nu-l poate încătușa nimeni .Când ai făcut ultima oară ceea ce iubești cel mai mult sa faci ?Când te ai bucurat ultima oară de ceea ce ești ?Vei fi libera doar atunci când îți vei dori cu adevărat sa fii !

  Apreciat de 3 persoane

 2. Am raspuns de multe ori cu povesti izvorate din intelepciunea oamenilor iar acestui articol ii pot raspunde cu „Povestea celor 5 maimute”
  [„Un grup de oameni de stiinta au pus intr-o cusca cinci maimute si in mijlocul custii o scara, iar deasupra scarii o legatura de banane. Cand o maimuta se urca pe scara sa ia banane, oamenii de stiinta aruncau o galeata cu apa rece pe celelalte care ramaneau jos. Dupa ceva timp, cand o maimuta incerca sa urce scarile, celelalte nu o lasau sa urce. Dupa mai mult timp nici o maimuta nu se mai suia pe scara, in ciuda tentatiei bananelor.

  Atunci oamenii de stiinta au inlocuit o maimuta. Primul lucru pe care l-a facut aceasta a fost sa se urce pe scara, dar a fost trasa inapoi de celelalte si batuta. Dupa cateva batai nici un membru al noului grup nu se mai urca pe scara. A fost inlocuita o a doua maimuta si s-a intamplat acelasi lucru. Prima maimuta inlocuita a participat cu entuziasm la baterea novicelui. Un al treilea a fost schimbat si lucrurile s-au repetat. Al patrulea si in fine al cincilea au fost schimbati. In final, oamenii de stiinta au ramas cu cinci mainute care, desi nu primisera niciodata o baie cu apa rece, continuau sa loveasca maimutele care incercau sa ajunga la banane.

  Daca ar fi fost posibil ca maimutele sa fie intrebate de ce ii bateau pe cei care incercau sa se catere pe scara, raspunsul ar fi fost „Nu stim. Lucrurile intotdeauna au fost asa aici…”]
  Iti suna cunoscut?

  Apreciat de 2 persoane

 3. Eu zicGreseala e a noastra, a tuturor, ca treaba sta mai bine în lumea asta, dar nu ne dam noi seama. 🙂 Orice calitate poate fi defect și invers. 🙂
  Oamenii nu au calități și defecte, ci au anumite caracteristici. Noi consideram caracteristicile care ne convin ca fiind calități, iar cele care nu ne convin, le numim defecte, deci încătușarea este tocmai propria noastră concepție. 🙂

  Apreciază

 4. Avem, primim ceea ce ATRAGEM, cu ceea ce rezonăm…cu adevărat, cu ceea ce suntem cu adevărat și asta în ciuda vorbelor frumoase, al dorințelor înalte, al valorilor clamate. Atragem cum suntem acolo în subconștientul nostru, acolo unde se bagă gunoaiele sub preș..

  Apreciat de 1 persoană

 5. Atâta timp cat trăim după societate suntem prinși într-un cerc vicios si niciodată nu vom fi fericiti. Din păcate e foarte greu sa fii cine esti cu adevarat si sa nu iti pese de ce crede x si y mai ales cand acești x si y iti zic constant cum ar trebui sa fii. Visul meu e sa trăiesc undeva departe, departe de societate dar din păcate acest lucru nu se v-a realiza niciodată drept urmare, cu toate încercările mele de a fi liberă, am sa ramân o prizoniera a societății. Mi se pare extrem de trist, da, si sufăr cam prea mult insa nu imi e usor sa nu imi pese.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Dar pe cine numesti ca ar fi „sabia”? Nu noi singuri ne cream reguli, conduite, convingeri? Nu noi formam societatea din care tinem mortis sa facem parte nu oricum, ci situindu-ne la nivelul superior al ei? Cum sa fii liber daca singur te inrobesti, culmea, chiar in cautarea libertatii?

  Apreciat de 1 persoană

  • Mi-a placut mult ce a spus Ane, si anume: suntem liberi in gandire dar limitati in decizii! Si da, noi formam aceasta ‘ sabie” aceasta lume stricata – de jur imprejurul nostru…
   O formam si o acceptam apoi cu capul plecat, pastrand nemultumirile in colivia ce sta sa cada!
   Refuz sa particip, prefer sa ies din rand! Cu riscul de-a nu fi iubita!

   Apreciază

   • Deciziile sunt rodul gandirii. Asa ai gandit, asa ai actionat. Nu ai cum altfel. Nu ai putea functiona. Nu este nimeni care sa ghideze de colo-colo. Deci nu cred in limitarile societatii, ci in cele ale individului. El singur isi pune piedici, apoi da vina pe cei din jur(societate), pentru neputinta lui personala de a se implini asa cum ar vrea. Este un mod lejer de a exista. Iti ia de pe umeri, povara propriilor neputinte. Te simti bine cand spui ca a existat un altul ce te-a impiedicat in idealul tau.

    Apreciază

 7. Suntem constransi de regulile societatii in care traim, si visele ne sunt limitate. Din cand in cand apare un virus, o maladie,teroristi care ataca o tara, unde ti-ar fi placut sa-ti petreci vacanta.Suntem liberi sa vorbim, si limitati in decizii, la general vorbind.

  Apreciat de 1 persoană

 8. E o tema dificila. Spun si eu ce aud ca e la moda: sa cautam zilnic cateva motive (cinci?) de-a fi multumiti.
  P.S.Ideea plecarii e tentanta, dar o pot infaptui doar cei nepasatori…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s