Captiva in colivia bunatatii

image

Bunătatea este limbajul pe care surdul îl poate auzi şi orbul îl poate vedea.

Traim inconjurati de o saracie crunta. Si cand spun asta nu ma refer neaparat la faptul ca ne lipsesc lucruri materiale!
Dincolo de acestea, ramanem saraci in gingasie, compasiune, generozitate, curatenie sufleteasca, ganduri bune, dragoste, adevar, mangaieri, zambete!
Imi rezerv dreptul sa ma opun rautatii, indiferentei, lipsei acute de iubire, rabzunarii, cinismului, imoralitatii, duplicitatii, lipsei de scrupule… ma opun acestor „virtuti” ale momentului.
Raman fidela bunatatii si imi asum libertatea de a nu accepta aceste legi nescrise ale acestui veac!
Asa ca, imi accept captivitatea ce ma tine legata intre uluire si incantare, si continui sa iubesc bunatatea!
Si-o voi iubi pana la moarte si dincolo de ea (daca se poate). Caci pentru mine ramane  o calitate umana esentiala si salvatoare. Numai în preajma ei ma simt cu adevarat intreaga si adapostita!
Pentru ca in mintea mea, bunatatea nu tine de inteligenta, sau de starea materiala a cuiva, ci tine stric de curatirea sufleteasca!

Reclame

17 gânduri despre „Captiva in colivia bunatatii

 1. intrebarea este: suntem? faptul ca imi pot privi mainile nu inseamna ca exist, ca pot sa si simt cu ele sau cu orice altceva dau prin lumea asta, cu picioarele, cu inima, cu tot ceea ce poate fi descris intr-un fel sau altul in functie de intelegerea celorlalti. si daca suntem, oare chiar suntem in stare sa iubim cu pretul vietii noastre!? cred ca suntem doar un vis frumos in care dragostea si ura incearca sa existe, sa se desprinda de noi, pentru ca pur si simplu nu suntem constienti de mainile noastre!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Tu spui…”Imi rezerv dreptul sa ma opun rautatii, indiferentei, lipsei acute de iubire, rabzunarii, cinismului, imoralitatii, duplicitatii, lipsei de scrupule… ma opun acestor „virtuti” ale momentului.”…
  Cum te poți opune altfel decât fiind altfel (?!) și atunci nu te opui…ele NU EXISTĂ pentru tine. Faptul că le vezi, că le amendezi, nu presupune o luptă, opunere. Normalitatea nu se opune…anormalitatea se opune…Cred …

  Apreciat de 1 persoană

 3. Ce bine ar fi sa fim toti asa! Doar ca lumea normala este exact in opozitie cu tine 😦 In concluzie, tu esti cea anormala. As vrea sa fiu si eu anormala ca tine, dar prefer sa dau de pamant cu cei rai si atunci trebuie sa fiu ca ei. Dar… Intr-o zi… Cine stie…?

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s