Amurg pe mare ( Donna – partea 2 )

06c5d508b521e4375f0e2790ef64db5e

Împachetase în graba hainele, șamponul de urzica și câteva tone de dragoste! Îngrămădise zâmbete și luase și câteva doze de fericire – în cazul în care se vor abate asupra lor nori furtunoși  – antidotul sa fie la îndemâna!  Nu uitase nici de entuziasmul călătorului pe mare și nici de curajul pe care-l moștenise de la bunicul sau!

Acum – începeau aventurile!!  Valuri legănate, soare zâmbitor, oameni vorbăreți – și Boris! Oare ce-și mai putea dori ??

Cu pași mici Donna urca pentru întâia oara pe o corabie!

( Petrecuseră pana în amurg, motiv pentru care ii vâjâia capul și întreg corpul se scălda într-o plutire de zile mari! )

Deci, amețeala ce o pătrunse venea ori de la bere ori de la valurile ce alergau  fericite nevoie mare! Habar n-avea! Magicul  oricum apăru aproape instantaneu! Ce mai poveste! Cu Boris în fruntea plutonului și  roseata amurgului în buzunar vor cuceri totul!

Membrii echipajului – cu chef de zbenguiala – palavrageau cu gura plina de bârfe și impresii părăsind portul. Vânătoarea le provoca întotdeauna o repulsie fata de uscat! Si o aveau pe Donna! Asul din mânecă !  O stea în care șeful își angajase încrederea – deci, vor avea noroc și asta le dădea un impuls de-a merge înainte!!

Deja lăsaseră în urma portul jegos iar veselia se instalase cu totul printre membrii echipajului. Corabia se luase la întrecere cu delfinii îndrăzneți și își pusese în cap sa prindă orizontul de coada! Nebuna! Nici starea de spirit a căpitanului nu se îndepărta prea mult de nebunia corăbii. Cu Donna în cârcă, alerga de nebun ocolind puntea și țipând :

–  Lumea e a mea!!!   Am  cerul și pământul!  Iar marea … a fost a mea întotdeauna!! Sunt fericit!!!

Si se oprise în fata piraților fascinați!

– Iți sărut buzele magice doamna mea și în fata marii adunări  “naționale” promit solemn sa respect femeia!

Dupa un sărut lung a urmat urale și aplauze acompaniate de ciocnirea halbelor cap în cap!  Veselie și zâmbete plus marea de jur împrejurul lor! O poveste!

– O vorba as adăuga și eu – zise Donna!  Si închiriase tonul serios al căpitanului afișând o figura acra  acaparând atenția poporului! Nu spăl și nu gătesc mai mult decât fiecare membru al acestui echipaj! N-am venit pe post de servitoare și n-am de gând sa slugăresc în contul nimănui! Păstrăm drepturi egale – sa fie clar! Începând de mâine dimineață, pe ușa cantinei va fi afișat un orar al bucătarului șef. Fiecare – și punctase figurile piraților rând pe rând – va ocupa acest post în funcție de acest orar! Fara discuție! Mofturile le-am părăsit în clipa în care am lăsat în urma uscatul! Suntem pirați! Luptători neînfricați ai marii! Vânătoarea e punctul forte al fiecăruia! Dar pe lângă acest fapt suntem oameni! Nu viermi de matase!

Nu vom trai în mizerie și nici nu vom muri de foame!! Clar ?

– Claaarrr! Ce spune șefa e lege!! – zise unul timp în care înghițise o cantitate oarecare de alcool!

– Nimeni nu e “șefa” aici!!! Avem un căpitan și un echipaj pornit la vânătoare! O corabie ce se tine bine pe picioare și entuziasm păstrat “la rece” de ceva vreme! Nu ne închinăm  unul în fata celuilalt fiindcă nu ne place sa pupam funduri! Ne respectam și ne facem treaba! Atât!

– Respect femeia care știe sa fie bărbat! – urlase Boris ciocnind halba cu unul ce-i stătea alături, întingând mana sa prindă fusta Donnei!!

– Deci ne-am înțeles!!!  De mâine începem treaba serioasa! Acum am încheiat o petrecere pe uscat – sa înceapă petrecerea pe mare!!! – zise Donna.

Si luase o halba de bere în mana ciocnind cu fiecare în parte!

Mi-am găsit locul și menirea! Sunt bărbată!

Text – Alina Panea ( Rhea – Cartea cu desene )

Reclame

3 gânduri despre „Amurg pe mare ( Donna – partea 2 )

  1. Să fii bărbată nu-i tocmai lucru uşor şi nici ceva ce ţi-ai putea dori. Dar, de nu se simţea capabilă, nu se arunca în aventura aceasta. Şi după felul cum a anulat discuţii viitoare despre rolul ei pe vas, demonstrează că poate fi şi bărbată. Zic „şi” pentru că există Boris şi trebuie să-i dea şi lui puţină tandreţe…Vom vedea dacă stie să le împletească armonios.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s